meisjes B2.jpg

26 december 2021

Ook Meisjes B2 is winterkampioen


Met nog 1 wedstrijd te spelen was Meisjes B2 al kampioen geworden in de 2e klasse met een grote voorsprong op de overige teams, toen de competitie werd stil gelegd. Ze hebben van de 9 gespeelde wedstrijden er 8 met 4-0 gewonnen. Alleen uit tegen Effect uit Heiloo hebben ze 1 set (met 20-25) verloren. En in de eerste wedstrijd van het seizoen uit bij Smashing Velsen op 17 september hebben ze een set slechts et 26-24 gewonnen, waardoor de tegenstander op 70 punten kwam (waarschijnlijk door het moeten wennen aan het hogere net. Bij de meeste wedstrijden lag de eindscore over 4 sets rond de 100-50.

Dat kampioenschap is een knappe prestatie van de 9 speelsters (Finn de Lange, Miloe Cikot, Isa Jansen, Mia Hobbbes, Mia Hendrikx, Evi van Eunen, Raven Vijverberg, Michelle Verhoeff, Marisha Oudshoorn). De vier eerstgenoemden zijn 2e jaars B (geboren voor 1-10-2007), de vijf laatstgenoemden zijn 1e jaars B (geboren na 1-10-2007). Marisha Oudshoorn (de jongste) is uit Amsterdam (van SV West) er bij gekomen. En natuurlijk een mooie prestatie van trainer/coach Merel Holdorp die ze 2 keer per week trainde.

Het is een team, dat in een aantal gevallen speelde tegen tegenstanders die met dispensatiespeelsters (meestal dan ouder) speelden, zoals Smashing Velsen B1 en Croonenburg B2. Effect B1 uit Heiloo was de enige concurrent zonder dispensatiespeelsters. Onze MB-meisjes promoveren nu na de Kerst naar de 1e klasse van de B-jeugd en zullen daar hopelijk meer tegenstand krijgen. Zowel bij MB1 als bij MB2 was de tegenstand te laag. Dat kan liggen aan het feit dat de teams te laag waren ingeschreven, maar ook aan het feit dat het niveau van het jeugdvolleybal om ons heen is gedaald.

Andre Triep