Algemeen

Recreanten volleybal kun je bij VC Spaarnestad op elk niveau spelen. Van de enthousiaste beginner tot aan degene met competitie ervaring.

Binnen VC Spaarnestad hebben we ca 80 recreanten in 2 trainingsgroepen. Wie spelen er in deze groepen? Man, vrouw, jong en oud, van alle niveaus tot aan ex-competitiespeler. Ieder kan op zijn of haar niveau in deze groepen meedoen. Een mooie mix die borg staat voor een gezellige en soms fanatieke avond.

Trainingsavonden

De trainingsavonden zijn dinsdag (19.30 – 21.00 uur) in onze Yvonne van Genniphal aan de Sportweg in Haarlem Noord en woensdag (20.00 - 21.30 uur) in de Spaarnehal in Schalkwijk. De trainingen starten eind augustus/begin september en het seizoen loopt door tot in mei. Wil je even komen kijken, dan is dat natuurlijk geen bezwaar en meteen een keer meedoen is natuurlijk nog veel gezelliger. Neem in dat laatste geval even contact op met de TC recreanten.

Hoe ziet zo’n avond eruit? Er zijn vaste onderdelen; opwarming met wat oefeningen, diverse technieken en situaties doornemen. Natuurlijk wordt er afgesloten met een fanatiek partijtje volleybal. Niet onbelangrijk is het laatste onderdeel van deze avond, niet verplicht, gezellig napraten in de sportkantine.

Naast deze avonden is er een mogelijkheid om in teamverband aan toernooien of aan de recreantencompetitie mee te doen. Er is wel een verplichting bij de recreanten-teams; er moeten minimaal 2 dames in het team meespelen, zie hier meteen de voordelen van het recreanten volleybal!

Recreantentoernooien

De door de Nevobo georganiseerde toernooien zijn 1 x per maand op een vaste avond. Er is een maandag- en een woensdag-toernooi. In de hal speel je korte wedstrijdjes van ca. 15 minuten. Dit gebeurt op 4 velden met een promotie/degradatie regeling per veld. De winnaar promoveert een veld, en de laatste gaat de volgende keer een veld lager spelen. Spaarnestad Recreanten doet hieraan mee met gemiddeld 5 teams verdeeld over de 2 avonden. Verdere informatie bij de TC Recreanten.

Recreantencompetitie

Voor degenen die toch competitie-element niet kunnen missen doet Spaarnestad recreanten ook mee aan de door de Nevobo georganiseerde recreantencompetitie, Op een vaste maandagavond (1x per maand) spelen we competitie. Deze wedstrijden duren 2 volledige sets. Gemiddeld speel je tegen 2 tegenstanders per avond. De laatste jaren zijn we langzaam gegroeid van 2 naar 5 deelnemende teams. We nemen het dan op tegen andere teams uit onze regio, zoals Hoofddorp, Velsen, Zwanenburg en natuurlijk Haarlem.

Gezelligheid

Spaarnestad recreantenvolleybal staat zeker voor gezelligheid! Na de trainingsavonden even bijpraten in de sportkantine, gezellig met je eigen team meedoen aan de toernooitjes of de recreantencompetitie. Samen het oude jaar uitluiden en natuurlijk het afsluitende etentje aan het eind van het seizoen. In de zomer gaat een gedeelte van de recreanten door op de dinsdagavond, start rond 19.30 uur tot zonsondergang, bij Tynn Akersloot in Zandvoort en natuurlijk bij ons eigen BAVO Beach (zie de informatie op de website)

TC Recreanten