Algemeen

Recreanten volleybal kun je bij VC Spaarnestad op elk niveau spelen. Van de enthousiaste beginner tot aan degene met competitie ervaring.

Binnen VC Spaarnestad hebben we ca 60 Recreantleden en 2 trainingsgroepen. Wie spelen er in deze groepen? Man, vrouw, jong en oud, van beginner, gevorderd tot aan ex competitiespeler. Ieder kan op zijn niveau in deze groepen meedoen. Een mooie mix die borg staat voor een gezellige en soms fanatieke avond.

Trainingsavonden

De trainingsavonden zijn dinsdag (19.30 – 21.00 uur), in het Kennemersportcenter en woensdag (20.00-21.30 uur), in de Spaarnehal. De trainingen starten eind augustus/begin september en het seizoen loopt door tot ongeveer eind mei. Tijdens de herfst-, kerst- en voorjaarsvakantie gaan de trainingen gewoon door. Wil je even komen kijken is dat natuurlijk geen bezwaar en meteen een keer meedoen is natuurlijk nog veel gezelliger.

Hoe ziet zo een avond eruit? Er zijn vaste onderdelen; opwarming met wat oefeningen, diverse technieken en situaties doornemen en natuurlijk wordt er afgesloten met een fanatiek partijtje volleybal. Na het volleyballen kun je in beide locaties gebruik maken van de douches. Niet onbelangrijk is het laatste onderdeel van deze avond, niet verplicht, gezellig napraten in de sportkantine. Ben je na het lezen van deze informatie enthousiast geworden kun je altijd even contact opnemen met de TC recreanten.

Naast deze avonden is er een mogelijkheid om in teamverband aan toernooien of aan de recreantencompetitie mee te doen. Er is een verplichting bij de Recreanten teams, er moeten minimaal 2 dames in het team meespelen, zie hier meteen de voordelen van het recreanten volleybal!

Recreantentoernooien

De Nevobo organiseert deze in de Spaarnehal. Dit is 1 x per maand op een vaste avond. Er is een maandag- en een woensdagtournooi. In de hal speel je korte wedstrijdjes van ca. 15 minuten. Dit gebeurd op 4 velden met een promotie/degradatie regeling per veld. De winnaar promoveert een veld, en de laatste gaat de volgende keer een veld lager spelen. Spaarnestad Recreanten doet hieraan met gemiddeld 5 teams verdeeld over de 2 avonden.. Verdere informatie bij de TC Recreanten.

Recreantencompetitie

Voor degenen die toch het competitie-element niet kunnen missen doet Spaarnestad Recreanten ook mee aan de door de Nevobo georganiseerde recreantencompetitie, Op een vaste maandag avond ( ca 1 x per maand) spelen we competitie in de Spaarnehal in Schalkwijk. Deze wedstrijden duren 2 volledige sets. Gemiddeld speel je tegen 2 tegenstanders per avond. De laatste jaren zijn we langzaam gegroeid naar 2 deelnemende teams. We nemen het dan op tegen andere teams uit onze regio. Zoals Heemstede, Hoofddorp en natuurlijk Haarlem. Neem eens contact op met de recreanten commissie of met een van onze trainers of je mee kunt doen.

Gezelligheid

Spaarnestad Recreanten staat zeker voor gezelligheid! Na de trainingsavonden even bijpraten in de sportkantine, gezellig met je eigen team meedoen aan de toernooitjes of de recreanten competitie. Samen het oude jaar uitluiden en natuurlijk het afsluitende etentje aan het eind van het seizoen. In de zomer gaat een gedeelte van de recreanten door op de dinsdagavond, start rond 19.30 uur tot zonsondergang, bij Tyn Akersloot in Zandvoort en natuurlijk bij ons eigen BAVO Beach.

TC Recreanten