Pre Jeugd Nevobo.png

28 juli 2024

VC Spaarnestad wordt Pré Jeugd opleidingslocatie


Per komend seizoen is onze club één van de 9 locaties voor de nieuwe Pré Jeugd, een regionaal initiatief in samenwerking met de Nevobo. Vanaf het seizoen 2024/2025 vervangt dit de huidige RTC's. Talentvolle jeugd én trainers krijgt hiermee de kans om in hun regio extra trainingen te volgen. 

Als grootste club van het land wilden we uiteraard graag samenwerken met de Nevobo om ook onze regionale rol hiermee meer te pakken. We gaan de training op zondagmiddag in het YvG organiseren, zodat zowel spelers als trainers van omliggende clubs de kans krijgen hun talent hier extra te ontwikkelen. Hieronder lees je hoe onze regionale club rol daarin nu concreet wordt.

Pré Jeugd (Oranje) is voor de leeftijdscategorie 14-16 jaar. De route naar Jeugd Oranje in Papendal voor de volgende leeftijdsgroep vanaf 16 jaar loopt altijd via de Pré Jeugd-groepen. We gaan met onze groep ook 2 keer langs in Papendal zodat de Nevobo Oranje trainers onze groep kunnen zien trainen en uiteraard de beste talenten kunnen scouten. Naast 24 zaaltrainingen en een afsluitend toernooi met alle regio's gaan we ook 8 keer op Bavo Beach trainen en 1 keer langs bij BTN in het Zuiderpark.

Pré Jeugd trainers

Bij onze eigen zondagschool werken we altijd met gemengde groepen, wat tot veel gezelligheid en binding bij de jeugd van de club heeft geleid. De Nevobo werkt conform de internationale standaard nog met gescheiden groepen per gender, dus dat pakken voor Pré Jeugd ook zo op. Bij de meiden groep hebben we Sergiu Stefanica aangetrokken als hoofdtrainer, die afgelopen seizoenen bij het RTC Rotterdam de meiden deed en komend seizoen door de week bij Volevo Dames 1 traint. Natalia Zoet uit ons eigen dames 1 gaat hem hierbij assisteren.

Voor de jongens was de puzzel en de oplossing iets ingewikkelder, maar we hebben een goeie trainersgroep kunnen samenstellen. De inhoudelijke leiding en coördinatie ligt bij Jeroen Syrier, trainer/coach van onze Heren 1, al bijna 7 jaar de inhoudelijke trekker van onze jongensopleiding en assistent trainer in Papendal bij Redbad Strikwerda en Oranje Next Gen Lange mannen. We hebben 4 ambitieuze VT3 trainers aangehaakt die in blokken de trainingen gaan draaien, Wouter Slim van VV Zaanstad, Jasper van Assema en Lars Hendriks van onze eigen club en Wanda Zomerdijk van Smashing Velsen. Met dit team en de assistent trainer Mirte Hofman uit onze Dames 1 hebben wij er vertrouwen in een kwalitatief goed Pré Jeugd programma te kunnen draaien.

Pré Jeugd spelers

20240630_130917

Zaterdag 30 juni waren reeds de selectietrainingen voor dit nieuwe initiatief. Totaal 60 meiden en 35 jongens uit de regio, van Delft tot Julianadorp, waren in het Kennemer aanwezig voor een spannende training. Bij de jongens hebben we al 19 jongens kunnen selecteren, waarvan de helft wel van onze eigen club, die in onze regio al een aantal jaar aan de top staan, ook op de NOJK's. Bij de meiden was het aantal en de puzzel groter. Daar zijn tot nu toe 15 meiden geselecteerd, waarvan pas 3 van onze eigen club, en gaan we op 8 september een tweede selectieronde houden.

20240630_130700

Het programma is nog niet helemaal compleet, na de zomer meer informatie, maar geïnteresseerde trainers zijn altijd welkom op zondagmiddag om te kijken en te leren hoe we in Haarlem de kids gaan klaarstomen voor een mogelijke landelijke doorbraak.

Van de Pré Jeugd commissie, Mark van Assema en Mariska Hakhof