18 februari 2021

Meisjes C2 moet opboksen tegen grotere tegenstanders

Al lange tijd hebben de meisjes van de C2 niet in de zaal kunnen trainen. En afgelopen week was het ook geen weer om buiten te volleyballen. Daarom zagen we op Facebook een video van de jongste van het team (Kim La Haye schaatste vliegensvlug over het Spaarne), waarbij schaatsen even voorging op het volleybal.

Onze meisjes C2 hebben in september/oktober nog vier competitiewedstrijden kunnen spelen tegen veelal langere tegenstanders. En in november hebben ze nog een paar zaterdagen op de training tegen andere Spaarnestad-teams kunnen spelen.

De MC2 bestaat uit 9 speelsters (drie speelsters die 2e jaars C zijn: Mia Hendrikx, Evi van Eunen en Michelle Verhoeff; vijf speelsters die 1e jaars C zijn: Nina van den Hoven, Fenna Pieterse, Eva Bakker, Bobbie de Haan en Anna Paap en de jongste die nog CMV-leeftijd heeft: Kim La Haye). In de competitie speelden ze in een 1e klasse poule van 6 teams (3 teams met dispensatie en 1 team die buiten mededinging meedoet, dus teams die duidelijk ouder zijn). Alleen Zaanstad MC1 en onze MC2 zijn jong en toevallig moesten die de eerste wedstrijd tegen elkaar.

In die 1e wedstrijd scoorden beide teams 81 punten en de eindstand in sets was 2-2, maar de speelstijlen verschilden nogal van elkaar. Op dit niveau en bij deze leeftijd worden de punten vooral gescoord met de service en door fouten van de tegenstanders. In de eerste set kantelde de stand een paar maal. Uiteindelijk wonnen onze meisjes met 25- 20, omdat ze serverend en aanvallend hadden gedomineerd. In de tweede set bouwden de MC2 een duidelijke voorsprong op: 13-6. En daarna waren de Spaarnestad-meisjes even de weg kwijt. Drie Zaanse serveerders zorgden ervoor dat Zaanstad 9 punten achter elkaar scoorde en het opeens 13-17 stond! Deze set ging uiteindelijk met 16-25 naar Zaanstad. In de derde set ging Zaanstad meteen door. Serverend en blokkerend liepen de Zaanse meisjes naar 8-21 door. Onze MC2 kon iets terugkomen tot 12-21, maar het einde van de set kwam met 15-25. Bij de start van de vierde set bleek dat de beide Spaarnestad-coaches (Vera Hendriks en Sophie Geluk) het team weer mentaal op de rails hadden gekregen. Onze MC2 liep naar 9-0. En met nieuwe aces werd het 16-4. De Haarlemse aanval bracht de stand zelfs op 20-5. De eindstand van deze set werd 25-11. Al met al een perfecte set en een terechte eindstand van 2-2.

De eerstvolgende wedstrijd was tegen Croonenburg in Castricum (een team dat buiten mededinging in deze poule speelde en dus zeker ouder en groter was). Onze meisjes C2 moeten altijd een beetje op gang komen, zeker op een vrijdagavond in Castricum en verloren de eerste set met 25-15. Daarna kwamen ze op goed op gang en wonnen gemakkelijk met 3-1 van deze oudere meiden.

Het werd daarna tijd voor een thuis- en uitduel tegen Clamdycke MC1 (een team met een smalle basis van 6 speelsters, voor een deel dispensatiespeelsters). Zowel thuis als uit waren deze oudere meisjes te sterk. Thuis werd het 0-4 (61-100) en uit ook 0-4 (63-100).

Daarna mochten er geen wedstrijden worden gespeeld, maar wel nog getraind. Eind november/begin december werden er wel onderlinge wedstrijden tijdens de training in het Kennemer Sportcenter gespeeld. En dat deden deze meisjes goed. Tegen Jongens C2 was hun smash heel goed en tijdens wedstrijden tegen andere meisjes C-teams bleek dat ze duidelijk zijn vooruitgegaan. Maar in december werd alles stilgelegd en nu blijkt dat de rest van de competitie niet meer doorgaat.