Casper Groenhuijzen 2.jpg

16 mei 2022

VC Spaarnestad strikt voormalig Bondscoach


VC Spaarnestad heeft met Casper Groenhuizen een voormalig bondscoach weten te strikken voor zijn eerste herenteam. Daarmee zetten de Haarlemmers hun ambitie kracht bij om het komende jaar een rol te gaan spelen in de Top Divisie. Afgelopen jaar is er onder de leiding van Jonne Pilon een Gerard Top een belangrijke stap gezet in het stabiliseren van het niveau van het eerste herenteam.

Casper Groenhuijzen gaat ook in de ontwikkeling van talenten door de gehele vereniging een rol spelen. Dit is in het kader van de Superclub status die VC Spaarnestad heeft ontvangen van de Nederlandse Volleybalbond. Dit houdt in dat Spaarnestad een belangrijke rol gaat spelen in de directe omgeving van Haarlem op volleybal en beachvolleybal gebied. Omliggende verenigingen gaan uitgenodigd worden voor trainers cursussen tevens zullen de banden tussen besturen aangehaald worden om zo volleybal in de brede regio meer te stimuleren. Ook kunnen talenten uitgenodigd worden voor extra trainingen op zondag.

Na het afscheid van een aantal spelers binnen de herenselectie is er nu de gelegenheid om jeugd van Spaarnestad door te schuiven. Door de nieuwe trainer komen er ook nieuwe gezichten naar Haarlem die het niveau van het team zullen verhogen.

Het bestuur van VC Spaarnestad is verguld met het binnenhalen van een zeer ervaren en deskundig trainer zoals Casper. Dat hij kiest voor onze club zegt veel over hoe wij ons als vereniging ontwikkelen, in de breedte maar ook in de top. In de nieuwe Yvonne van Gennip Hal is de sfeer nu al fantastisch en we gaan er van uit dat we met dit enthousiasme het team tot grote hoogte kunnen brengen en steeds weer nieuwe talenten kunnen inpassen.