schoolvolley 2022.jpg

21 maart 2022

Het Haarlemse School Volleybal Toernooi: wat een prachtige wedstrijden!


Van dinsdag 8 t/m donderdag 10 maart vond het grootste schoolvolleybaltoernooi van Nederland weer plaats in Haarlem, nu in onze eigen nieuwe Yvonne Van Genniphal (hoewel ik onlangs droomde dat ik voor de naam Ed Koperhal had gestemd, ik zal het nooit meer doen). Ik was 2 middagen aanwezig om te fluiten. Op woensdagmiddag natuurlijk bij de basisscholen en bij donderdagmiddag bij de brugklassers.

Bij het aantal deelnemende scholen was het duidelijk dat de naweeën van de Covid Lockdown het aantal deelnemende teams had beïnvloed. Bij de basisscholen waren er 12 jongensteams, 13 meisjesteams en 4 gemengde teams. Dat waren er in het verleden veel meer. De komende jaren zal dat ongetwijfeld weer groeien. De meeste teams gingen onbevangen de wedstrijden in die voor het merendeel door onze jeugdspelers en jeugdtrainers werden gefloten. Het enthousiasme van de spelers en speelsters was hartverwarmend.

Op donderdagmiddag mocht ik een aantal wedstrijden van 1e en 2e klassers van het voortgezet onderwijs fluiten. Totaal waren er 25 teams op deze middag. Zonder de meisjes tekort te doen waren een aantal wedstrijden van de jongens het boeiendst. Bij de duels tussen teams van het Kennemer, Haemstede Barger en Coornhert werd vaak alles gegeven om de bal in het eigen veld van de grond te houden en bij de tegenstander op de grond te krijgen. De spectaculairste wedstrijd ging tussen een team van het Coornhert (met Joris van de Beld als gymleerkracht) en het Kennemer Lyceum (met Sofie Been als gymleerkracht) met een paar fantastische rally's. Dat was echt genieten!

André Triep