15 november 2021

Helaas, net niet.........

Heren 1 miste zaterdag tegen Donki Sjot (verder DS te noemen) de belangrijke aanvaller Jary Kroon, die wel geblesseerd op de bank zat. Ondanks het gemis van deze belangrijk aanvaller kreeg heren kansen om met 3-0 of 3-1 uit Den Dungen terug te komen. Op beslissende momenten scoorde tegenstander DS echter de punten, waardoor zij met 3-1 wonnen (21-25,25-23, 25-20, 25-23).

Door de blessure van Jary Kroon ging Wietze Koeten weer als passer/loper spelen en was Marco Reemer daardoor de enige libero. Deze keer was er ook geen 2e spelverdeler, dus Yorick van Vierssen (ook de succesvolste serveerder van het team) had een zware taak.
Het coach-duo Jonne Pilon en Gerard Top startte de eerste set met Yorick van Vierssen, Tom Vos, Michiel Bosman, Hiele Wilkes, Hugo van Veen, Jorgos Zoet en libero Marco Reemer. Op de serve van Yorick van Vierssen kwam Spaarnestad op 9-6. DS kwam terug naar 9-10. Op de serve van Tom Vos werd het echter 15-10 voor onze mannen. Daarna kwam DS iets dichterbij en Hiele Wilkes kwam op 18-15 Jorgos Zoet vervangen. Onze mannen hielden stand, nadat Jorgos Zoet op 21-17 in het veld terugkwam. Door de service van Yorick van Vierssen kwam Spaarnestad op setpoint 24-21 en won de set met 25-21.
In de tweede set werd met dezelfde basis gestart. Onze mannen hadden een kleine voorsprong, maar via 7-7 liep DS in 2 servebeurten naar 8-11 en bouwde die voorsprong uit 9-15. Hiele Wilkes kwam voor Jorgos Zoet in de plaats. Het verschil werd echter steeds groter en op 14-22 kwam Wietse Koeten voor Tom Vos. Op 17-24 leek de set over, maar daar dacht Yorick van Vierssen anders over. Hij begon aan een sterke service-serie. Op 23-24 was DS bijna ingehaald, maar ze konden de set afmaken op 23-25.

In de derde set startte heren 1 met Hiele Wilkes op de plaats van Jorgos Zoet. Spaarnestad bouwde weer een voorsprong op, want op de serve van Tom Vos werd het van 9-8 zomaar 12-8. Op 14-14 wist DS langszij te komen. Vanaf 16-17 bouwde DS de voorsprong uit naar 20-23. Ondanks wissels bij onze mannen ging de set met 20-25 naar DS.

In de vierde set startte Wietse Koeten op de plaats van Jorgos Zoet. Het ging gelijk tot 10-10, waarna Jorgos Zoet op de plaats van Tom Vos kwam te spelen. Vanaf 13-14 kwam Christiaan Wilkes met een sterke servicebeurt die leidde tot een 17-14 voorsprong voor onze mannen, die de 3 punten voor ook op 20-17 hadden, maar daarna haalde DS op naar 20-21. In een spannende eindfase werd de side-out steeds gescoord, waardoor het 23-24 werd en toen sloeg DS de laatste illusies van Spaarnestad weg en won deze set met 23-25.
Door de 3-1 nederlaag weer geen punten en dat is extra zuur, omdat een paar laaggeplaatste concurrenten belangrijke overwinningen haalden. Positief is dat er weer een bewijs is dat de Spaarnestad-mannen mee kunnen komen. En zaterdag 20 november spelen onze mannen tegen USV Protos, dat de rode lantaarn draagt. Jammer dat er juist nu geen eigen publiek mag komen.