4 oktober 2021

Onze Topdivisie-teams beginnen sets te winnen

Zowel heren 1 als dames 1 heeft een set gewonnen. Dat levert nog geen wedstrijdpunten op, maar die komen wel steeds dichterbij. Dames 1 had gisteren een grote kans om nog een set te winnen: ze stonden 23-19 voor in vierde set, maar verloren toch met 24-26. Beide teams speelden in Eemland: de dames tegen AVVKeistad in Amersfoort en de heren tegen Sovoco in Soest.

Dames 1 startte de eerste set met Kim op de Kelder, Rudie Dopp, Ella Gonton, Lisette Wolken, Marit Pleijster, Tessa de Lange en libero Bloem de Jong. In het begin was er een kleine voorsprong voor Spaarnestad, maar boven de 10 punten nam Keistad een voorsprong van 4 punten. Op 17-21 kwamen onze dames op de serve van Ella Gonton terug naar 20-21, maar Keistad pakte de set: 21-25.

In de tweede set ging het gelijk op tot 12-12. Daarna liep Keistad via 12-15, 13-17 en 13-20 uit, Nico Halsema probeerde met wissels dit te doorbreken, maar Keistad won deze set met 16-25.

In de derde set startte Sanne van Bruggen voor Tessa de Lange en Maaike van de Water voor Ella Gonton. Deze set ging redelijk gelijk op tot 12-12. Toen bracht Nico Halsema Seline van den Oever als spelverdeler in en zij serveerde Spaarnestad naar een voorsprong: 15-12. Op 18-15 kwam Tessa de Lange erin voor Sanne van Bruggen. Het verschil van 3 punten kon Spaarnestad vasthouden en de eerste setwinst boeken met 25-20.

In de vierde set ging Spaarnestad met dezelfde opstelling door, zodat op de serve van Seline van de Oever een voorsprong van 6-1 kon worden bereikt. Daarna was er steeds een voorsprong van 3 a 4 punten. Vanaf 18-14 werd de voorsprong vergroot naar 21-14 op de serve van Tessa de Lange, maar een serviceserie van Keistad bracht de spanning terug: 21-19. Op de serve van Rudie Dopp werd de voorsprong van onze dames vergroot naar 23-19. Maar Keistad haalde op naar 23-23 en zette op het eind door en won de set alsnog met 24-26. Resultaat een nederlaag met 1-3.

Heren 1 startte in de eerste set met Yorick, Jary Kroon, Tom Vos, Sam Overdijkink, Christiaan Wilkes, Hugo van Veen en de beide libero’s: Wytze Koeten en Marco Reemer. Sovoco nam al snel een voorsprong van 3 punten en bouwde die voorsprong steeds verder uit. Op 13-22 leek de set gedaan, maar op de service van Yorick van Vierssen kwam Spaarnestad dichterbij: 17-22. Sovoco maakte de set echter af op 19-25.

In de tweede set startte Jorgos Zoet voor Jary Kroon. Sovoco startte met 0-3 voorsprong, maar onze mannen haalde op naar 4-3 en 7-7. Toen begon Jorgos Zoet te serveren en het werd op zijn serve 11-7. Dat verschil bleef tot 14-9, maar Sovoco haalde op naar 14-13. In een spannende fase nam Sovoco een voorsprong van 17-20 en maakte de set af op 19-25.

In de derde set begon Michiel Bosman op de plaats van Sam Overdijkink. Yorick van Vierssen begon met de opslag en zorgde voor een voorsprong: 3-0. Op 7-7 stond het weer gelijk, maar toen bracht Hugo van Veen met zijn service de stand op 10-7. Op 16-13 kwam Sam Overdijkink voor Michiel Bosman en hij serveerde Spaarnestad naar 19-13. Via 20-17 werd het 22-18. Sovoco kwam serverend terug naar 22-22 en er kwam een matchpoint voor Sovoco op 23-24. Toen scoorden onze mannen en kon Yorick van Vierssen met zijn service de eerste setwinst binnenslaan: 26-24.

In de vierde set bleek Sovoco geschrokken van het setverlies en heel snel werd een voorsprong van 1-5 bereikt. Via 4-8 en 5-12 ging het voor onze mannen de verkeerde kant uit. Tom Vos bracht met zijn opslag de achterstand nog terug van 10-17 naar 13-17, maar Sovoco was gewaarschuwd en maakte snel de set af op 17-25. Resultaat een nederlaag met 1-3.