thanksgoodbye.jpg

1 oktober 2021

Afscheid van Juniorencommissie


Per 1 oktober 2021 zijn Marjo Korteling en Mark van Assema bij de Juniorencommissie gestopt. Twee toppers van de juniorencommissie zijn gestopt. Wat hebben ze veel gedaan en als vereniging gaan we hun tomeloze en gepassioneerde inzet voor de jeugd missen. Mark was een topper voor de jongenslijn van Spaarnestad. Marjo was een topper voor de meisjeslijn van Spaarnestad.

Beide hebben hard aan een structurele aanpak van de meer talentvolle jeugdleden gewerkt door de lijnteams en door extra trainingen. Mark is mede-oprichter van de zondag trainingen bij de junioren geweest en kreeg daarbij steun van Marjo. Marjo heeft de basis gelegd voor een structurele aanpak van de techniektraining bij de mini’s (de tweede training op woensdag). Die zorgde voor een constante aanvoer van goed opgeleide mini’s die in de lijnteams bij de junioren gingen meedraaien. Maar beide hebben ook hun invloed gehad op jeugdleden die meer met volleybal als breedtesport bezig waren. Juist door die combinatie was het verloop bij de junioren altijd relatief laag en kon de juniorenafdeling een belangrijke bijdrage leveren aan de groei van de hele vereniging. Met 18 meisjesteams (6 meisjes C-, 5 meisjes B- en 7 meisjes A-teams) en 8 jongensteams (3 jongens C-, 2 jongens B- en 3 jongens A-teams) is daardoor Spaarnestad in ieder geval de top in Noord-Holland, maar ook daarbuiten.

Mark heeft ook gezorgd dat 1 speeldag van het Holland Topjeugd Toernooi in Haarlem ging plaatsvinden en organiseerde dat perfect. Hij heeft lange tijd er zo goed als alleen voor gestaan om de Jongens TC te laten functioneren. En is daarbij zeer praktisch ingesteld (niet lullen, maar poetsen, zo noemden ze dat in de juniorencommissie). Alles is al geregeld voordat je er erg in hebt. Mark heeft ook zijn gezellige kanten. Met zijn teammaatjes van vroeger bij Allides of met de Juniorencommissie een biertje drinken of een BBQ doen. En Mark was in de 90-er jaren al betrokken bij de mini-kampen die door Allides werden georganiseerd.

Marjo heeft vooral ook bij de lijnteams gezorgd dat we als Spaarnestad mee gingen doen aan het NOJK en aan het Holland Top jeugd Toernooi. En ze was er dan altijd als coach bij, die zorgde voor een goede teamsfeer. En Marjo was zeer bevlogen in haar taak om kinderen betere volleyballers te laten worden en was daarbij ook leergierig. Ik herinner me dat we samen naar Hilversum gingen om een CMV-clinic van Adri Noy te volgen of dat we naar het Volleybalcongres van de Nevobo gingen. En Marjo organiseerde als voorloper van de zondag trainingen bijv. een clinic van Vera Koenen voor alle jeugdtrainers. Ook Marjo had al in de 90-er jaren een band met een voorloper van Spaarnestad. Zij speelde een paar jaar eredivisie en 1e divisie met OVRA in Haarlem.

De laatste jaren was Marjo ook nog voorzitster van de Juniorencommissie. En de online vergaderingen als gevolg van Covid-19 waren niet echt haar “ding”. Ze moest altijd inloggen onder de naam van Herbert en het liep niet altijd perfect.

De dank van ons allen is groot voor alles wat Mark en Marjo voor de jeugd en de club hebben gedaan!

André Triep