diensten-overlijdenmeldenjpg.jpg

12 september 2024

In memoriam Joost Kenter


Afgelopen maandag 9 september overleed na een kort ziekbed Joost Kenter.

 

Alhoewel we wisten dat Joost al enige tijd ernstig ziek was, kwam zijn overlijden toch sneller dan verwacht. Joost is heel lang lid van onze vereniging geweest. Eerst in diverse competitie spelende teams om vervolgens bij de recreanten nog jarenlang met veel plezier actief te zijn geweest.

Vorig jaar nog vierden we met de recreanten zijn 80e verjaardag in de Yvonne van Genniphal.

In zijn werkzaam leven was Joost sportleraar aan een gymnasium aan het Sint Nicolaascollege in Amsterdam. (Dennis Bergkamp was een van zijn bekendste leerlingen) Daar leerde hij collega Piet van der Vlugt kennen, die al jarenlang trainer was bij Alliance en Allides. Joost vond het volleybal een fantastisch spelletje en heel wat Amsterdamse kinderen werden door hem enthousiast gemaakt. Innoverend, zeker. Met het materiaal van Allides, o.a. stalen palen vervaardigd door Tata, zette hij diverse parken in Amsterdam op stelten om daar uitgebreide volleybalwedstrijden in de openlucht te houden.

Vele anekdotes zullen nog de revue passeren. Joost was binnen de recreanten een aimabel en geliefd persoon, altijd bereid om te helpen en een luisterend oor te hebben. Dat bleek zeker bij het vieren van zijn verjaardag, waar de recreanten een waar feest van maakten.

 We gaan hem heel erg missen. De familieleden, zijn kennissen en zijn vele volleybalvrienden wensen wij veel sterkte bij het verlies van Joost.

IMG_20231220_131538 (1)

Joost (in blauwe trui) bij zijn 80e verjaardag.