Foto .jpeg

29 juni 2024

VC Spaarnestad U17 wint goud bij United World Games

VC Spaarnestad U17 (een combinatie van JA1 en JB1) heeft afgelopen weekend goud gewonnen bij de United World Games. Dit prestigieuze toernooi werd gehouden in Klagenfurt (Oostenrijk). De UWG zijn één van de grootste internationale multisportevenementen voor jeugdspelers ter wereld, waarbij teams uit dertig landen deelnemen aan tien verschillende sportdisciplines.

VC Spaarnestad nam bij het volleybal deel in de categorie jongens onder 17 jaar. Het team bestond uit Nathan Heesbeen, Stan Heschlé, Stef Hofman, Mees Huisman, Martijn van der Meijden, Alex de Reus, Loris Vena en Lucas Vos en werd gecoacht door Jeroen Syrier.

Het driedaagse toernooi begon met een poulefase op vrijdag en zaterdagmorgen. Tijdens de poulefase werden de wedstrijden zonder setverlies gewonnen van twee teams uit Oostenrijk en twee teams uit Zwitserland. Hierdoor mocht Spaarnestad op zaterdagmiddag in de halve finale aantreden tegen eeuwige rivaal PDK Huizen. Spaarnestad won de wedstrijd overtuigend met 2-0 (21-13 en 21-10). Ook tijdens de finale op zondagochtend tegen VCU Wiener Neustadt uit Oostenrijk was Spaarnestad duidelijk het betere team. Spaarnestad won met 2-0 (21-15 en 21-17) en pakte verdiend de eindoverwinning.

De omstandigheden tijdens het toernooi waren zwaar. Buiten liepen de temperaturen op tot boven de 30 graden en de sporthal was niet voorzien van ventilatie of airconditioning. Met een selectie van slechts acht spelers heeft Spaarnestad zich met flexibiliteit en doorzettingsvermogen naar de overwinning geknokt. Met hun welverdiende gouden medaille om de nek vertrokken de jongens maandagochtend met het vliegtuig weer naar Nederland.

VC Spaarnestad feliciteert de jonge talenten en hun coach van harte!