NOJK_JC_25-2-23.jpg

12 maart 2023

NOJK halve finales: 3 jongensteams door naar finale!


Zaterdag 25 februari konden heel wat kinderen en ouders nog niet richting de sneeuw, want zes teams stonden er deze dag in de halve finales van de open clubkampioenschappen. Er werd hard gestreden en dat resulteerde in drie finaleplaatsen voor de landelijke finales op 8 april, de jongens CMV, C en B. En met die finales geld zeker dat alleen het halen van die finales al een feestje waard is. We hadden eigenlijk een tussenjaar verwacht, na de successen van vorig jaar zijn dit jaar de teams weer 'eerstejaars' in hun leeftijdsgroep.

Waar gestreden wordt zijn altijd winnaars en verliezers. De halve finales halen van een landelijk toernooi is nog steeds geen schande, dan zit je wel even bij de beste 16 teams van Nederland!

De meiden A speelden in Scherpenzeel in een poule van 5, wonnen daar 1 wedstrijd en speelden er 3 gelijk. Daarmee werden ze toch tweede en mochten nog de kruisfinales spelen. Maar daarin was het team van Dynamo, afgetekend winnaar in de andere poule, duidelijk een maatje te groot. Meiden B speelde wat dichterbij in Vleuten en zaten in een poule met ook 5 teams. Zij speelden het toernooi precies gemiddeld, met twee gelijk, 1 gewonnen en 1 verloren wedstrijd en daarmee dus ook derde, midden in, de poule.

Verslag van coach Jaap Vos over Jongens A:

Afgelopen Zaterdag 25 februari stonden de halve finales van het NOJK voor de Jongens A op het programma. In het winderige uiterste noorden van Noord-Holland verzamelden de spelers in sporthal ‘Sport aan Zee’ te Julianadorp voor de ronde van 5 wedstrijden tegen respectievelijk VV Utrecht, ZVH, Kalinko, PDK en Univé-LVV. Gestreden werd om een plek bij de eerste 2 om door te kunnen gaan naar de NOJK-finale.

Door vakanties en toelatingsexamens voor vervolgstudies was helaas niet het volledige team aanwezig en werd er gespeeld met slechts 7 spelers.

JA NOJK 25-2De eerste wedstrijd tegen VV Utrecht ging gelijk op en eindigde 1-1 (25-21/22-25) Nog even warmdraaien maar nog niets verloren. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen ZVH. Ondanks felle tegenstand van Spaarnestad was ZVH met 18-25 en 19-25 in twee sets net een maatje te groot maar het puntensaldo gaf nog steeds reden tot hoop en een kans om door te gaan. Dan moest er alleen wel eerst even van Kalinko gewonnen worden wat ook gebeurde in 25-16 en 25-20. Tegen PDK moest nu minstens gewonnen worden om kans te houden op de finale. Ondanks een sterke pot, waar door tactisch spel van Spaarnestad PDK nooit helemaal in de wedstrijd kwam, werd er toch verloren met standen van 19-25/19-25. De hoop helaas vervlogen.

De laatste wedstrijd tegen Univé-LVV werd gespeeld met 2 vingers in de neus en met 1 oog op het veld ernaast want daar werd ondertussen de ‘finale’ wedstrijd tussen PDK en ZVH gespeeld. Zowel Univé als Spaarnestad waren meer geïnteresseerd in de (mooie)wedstrijd die zich daar afspeelde dan in dit laatste potje om niet… Winst Spaarnestad. Eindstand 25-7/25-9 en een uiteindelijk derde plaats in deze halve finale. Op naar de volgende.

JB NOJK 25-2-23

Team Jongens B, met trainer / coach Jeroen Syrier.

Dan komen we bij de teams die wel de finales haalden. Na de grote successen van vorig jaar is het des te knapper om niet alleen de top te halen, maar ook aan te tonen daar te kunnen blijven. Natuurlijk hebben de spelerstalenten daar een belangrijke rol in, maar laten we beginnen met de trainer/coaches. Jeroen Syrier heeft bij de jongenslijn samen met Jaap Vos sinds een aantal jaar een nieuwe technische lijn uitgezet en Jeroen heeft vanuit onze trainers VT2 opleiding ook de trainer/coaches van de andere twee finale teams Lars Hendriks en Jasper van Assema onder zijn hoede.

Eerst deze Jongens B van de foto hierboven. Zij speelden in Rijswijk in een poule van 4 en wonnen als verwacht wel van Madjoe, maar boven verwachting ook vrij makkelijk van Zovoc en helemaal van Dordrecht. Echter het niveau van de wedstrijd tegen Dordrecht haalden de jongens bij lange na niet tegen Taurus. Dat team werd wel terecht eerste in de poule, maar met twee keer 25-11 eraf was niet nodig geweest. Toen restte nog de kruisfinales als laatste hoop en daarin mochten we spelen tegen een oude bekende, (in) het team van PDK. Als een echte kruisfinale werd het via winst in de eerste met 25-21, maar verlies in de tweede set met 25-23 tijd voor een beslissende derde set. Gelukkig bleven de jongens nu wel scherp en werd overtuigend met 15-7 gewonnen. Op naar Meijel in Noord Limburg op 8 april.

NOJK_JC_L_25-2-23

Team Jongens C met coaches Lars Hendriks en Daniel Bon

Bij de Jongens C in Zaltbommel waren de resultaten via bijna het zelfde verloop als bij de Jongens B. Na 1 verlies pot tegen Rijswijk werd 2 keer gewonnen van PSV en Woerden en dus tweede in de poule. In de kruisfinales ook een bekende tegenstander, het team van Leython. Hierin kenden onze jongens geen enkele terughoudendheid meer en na eerst nog 25-21 werd de tweede set overtuigend gewonnen met 25-14. Dus ook op naar de finales, maar dan in Gemert in Noord Brabant. Gelukkig wel in de buurt van Meijel.

CMV Spaarnastad 25feb23 op naar de finale

Team Jongens CMV met trainer/coach Jasper van Assema

En dan de Jongens CMV, de kleinsten. Ook zij gaan 8 april naar Noord Brabant. Zo kunnen sommige ouders, waaronder ondergetekende, nog net bij beide kinderen gaan kijken die dag. Want landelijke finales spelen wil je eigenlijk niet missen natuurlijk!

Verslag van Maarten Claassen over de Jongens CMV:

De jongste generatie van Spaarnestad mocht voor de halve finale optreden in Houten. De formatie onder leiding van trainer kootz Jasper van Assema wat er helemaal klaar voor. De tribunes werden bevolkt door supporters waarvan vele passend gekleed in mooie rode hoodies. Het meest aanwezig waren de jongste supporters die met de klanken van een grote drum de ploeg wist te stimuleren.

De boys mochten starten tegen Kalinko uit Den Haag. Even erin komen maar met 25-22 en 25-15 werd het een mooie overwinning. Daarna was het Next Volley Dordrecht die met 25-16 en 25-9 verslagen werden. Het hele team was inmiddels warm voor de knaller tegen Sliedrecht. Een titanenstrijd volgde met mooie passlijnen, goede aanvallen en zelfs sprongservices. Sliedrecht had een sterk team met ook wat meer leeftijd, ze speelden erg goed en wisten 19-25 en 15-25 van Spaarnestad te winnen. Daardoor was Sliedrecht direct door naar de finale. De kruiswedstrijd voor de tweede finale plek was tegen de thuis ploeg Taurus Houten. Met focus, veel plezier en toenemende vermoeidheid won Spaarnestad de laatste wedstijd met 25-20 en 25-14. Dus naar de NOJK finales op 8 april in Middelbeers!

CMV Spaarnestad 25feb23 time out coach Jasper

De jongens hebben laten zien in korte tijd een flinke sprong voorwaarts te kunnen maken. Super blij en enorm trots bedankten Simon, Martijn, Sem, Milo, Luke en Jochem de tegenstanders en het publiek. Volgende keer zijn vakantiegangers Rutger en Vesper er vast weer bij. Wat is volleybal toch tof.

Gefeliciteerd!

CMV Spaarnestad 25feb23 fans

Met een grote volleybalpleziergroet, Mark van Assema :-D