htjt.jpg

12 februari 2023

Tweede ronde HTJT uitslagen


Zondag 5 februari werd in Holland de tweede ronde van het Holland Top Jeugd Toernooi, HTJT, gespeeld. En het ging weer goed met de lijnteams van de Spaarnestad jeugd, die hierna allemaal nog in de race zijn voor de finales op 16 april. Vier teams eindigden zelfs als eerste van hun poule.

Alle zes Spaarnestad jeugd teams mochten richting het Noorden voor de wedstrijden in Zwaag, Enkhuizen en Warmerhuizen, sommige al om 8.15 present. Beginnend bij de jongsten, de C jeugd. Bij de jongens zijn er maar 5 teams die meedoen en dus maar 1 poule, waar het team na weer twee overwinningen bovenaan de poule is geëindigd. Daarmee zijn ze direct geplaatst voor de halve finales. De meisjes C hebben wel 2 poules en zijn na twee gelijkspel en 1 verlies partij op de derde plaats in poule 1 geëindigd, waarmee ze de laatste dag beginnen in de kwartfinales.

Bij de B jeugd zijn bij de meiden ook twee poules, waar ons team na twee winstpartijen bovenaan poule b eindigden en hiermee ook een plek in de kwartfinales pakten voor de laatste speeldag. De jongens B heeft ook twee poules en de strijd bovenaan poule is met slechts 2 punten verschil (110 vs 108 pluspunten) beslecht in het voordeel van Utrecht, maar die tweede plek is natuurlijk ook goed genoeg voor de kwartfinales.

De A jeugd kent bij de meiden het grootste deelnemersveld, waarbij ons team na twee keer winst en een gelijkspel bovenaan de vierde poule eindigde. Ook een plek in de kwartfinales dus. De jongens A kent 2 poules en net als meiden A met twee keer winst en een keer gelijkspel zijn de jongens nipt bovenaan de poule geëindigd, net voor PDK.

Voor de meeste teams weer een goede krachtmeting op weg naar de halve finales van het NOJK (Volleybaldirect Open) op zaterdag 25 februari. Lees hier nog het verslag van de voorronde van het NOJK