MB_NOJK.jpeg

9 januari 2023

Voorronde Open Jeugdkampioenschappen


Een vakantie weer vol met volleybal voor de lijnteams van de jeugd. Na Dynamo tussen kerst en oud en nieuw meteen weer trainen voor de voorronde van het NOJK, Nederlands Open Jeugd Kampioenschap, op zaterdag 7 januari. En een bijzondere want voor het eerst in de geschiedenis met een toernooidag in Haarlem in onze eigen YvG hal. Dat mocht ook wel een keer als grootste club van het land. Hoe verging het de 8 jeugdteams...

Er waren begin deze en vorige eeuw jaren dat we hooguit 1 of 2 teams hadden die goed genoeg waren om mee te doen aan dit landelijke toernooi. Sinds een aantal jaren doet onze jeugd ondertussen al mee op alle 8 niveaus bij de meisjes/jongens CMV, C, B en A leeftijdsgroepen. Vorig seizoen hadden we maar liefst 4 teams die de finale ronde in Limburg bereikten, waarbij zelfs een eerste plek bij de Jongens C werd veroverd, kampioen van Nederland. En de Jaap van Kasteeltrofee voor de club met de beste jongenslijn van het hele land.

Of we die topprestatie kunnen evenaren valt te bezien, maar we zijn weer goed op weg. Afgelopen zaterdag speelden 7 teams door het hele land de voorronde. Alleen de Jongens A hoefden vanwege een vrijstelling niet te spelen. Meisjes CMV en meisjes C haalden de volgende ronde ondanks bittere strijd helaas niet. Anderzijds werden Meisjes A en B (grote foto bovenaan) en de Jongens B en C allemaal overtuigend eerste van de poule en jongens CMV werd prima tweede. Zo hebben we dus 6 teams in de halve finales op zaterdag 25 februari.

Zoals jullie zien op deze foto's, net als die van het Dynamo toernooi, spelen onze teams in speciale toernooi outfit gesponsord door Albelli, waarvoor uiteraard grote dank namens alle teams!

Scorebord YvGEerste keer in de YvG

Onze Jongens B speelden hun voorronde in de eigen YvG en hadden een keer weinig reistijd. De organisatie in bekwame handen van Hans vd Wassenberg, Jessica den Nijs en Bas vd Meijden. Hans had het zelfs voor elkaar gekregen om de poule standen real time op het grote bord in de hal te projecteren. Het liep allemaal op rolletjes daar in Haarlem Noord.

 

Organisatie NOJK

Jongens B in onze eigen YvG in actie geweest en eerste geëindigd

JB NOJK

Meisjes A speelde helemaal in Julianadorp maar werd daar wel eerste

MA_NOJK

Jongens C zegevierde in Elburg

20230107_144211(0)

De meiden CMV (mini's) speelden in Houten een knap toernooi maar ondanks de mega mascotte toch niet door naar volgende ronde

MCMV NOJK

De jongens CMV (mini's) waren ook in Houten bij Taurus en werden daar tweede:

JCMV NOJK

 En nog de foto van de meiden C om het compleet te maken!

Image