JB1.jpg

6 december 2022

Jongens B1 met grote voorsprong herfstkampioen


Spelend in de hoofdklasse A van de regio West is Jongens B1 met grote voorsprong (16 punten voor nummer 2 in de poule) kampioen geworden. Na de thuiswedstrijd op 19 november tegen PDK Huizen JB2 werden ze gehuldigd.

Het team bestaande uit Stef Hofman (p/l), Luut Maarsingh (sv), Lucas Vos (p/l), Sjoerd van Assema (dia), Loris Vena (p/l), Teun van de Wassenberg (p/l), Simon ter Steege (mid), Martijn van der Meijden (mid), Mees Huisman (dia) en Melle Eradus (mid) speelde een sterk seizoen, waarin ze maar 1 set verloren (tegen VV Ouderkerk dat 2e staat). Het door 3 trainers (Jeroen Syrier, Maarten Hendriks, Jasper van Assema) getrainde en door Jeroen Syrier gecoachte team was ook in de wedstrijd op 19 november oppermachtig. De langste man van het team (Teun van de Wassenberg) speelde vanwege een blessure als libero en Melle Eradus is na een jaar afwezig te zijn geweest juist deze wedstrijd weer gaan meespelen (hij kwam er in de derde set onder luid applaus in). Bijna alle jongens van dit team ken ik al vele jaren. Alleen Martijn van der Meijden (zoon van voormalig internationaal beachscheidsrechter Bas van der Meijden) en de jongste speler Mees Huisman, beide afkomstig van het Alkmaarse Alvoco, kende ik nog niet.

Bij Huizen JB2 kon alleen hun diagonaal enigszins tegenspel bieden, maar hij raakte ook gefrustreerd omdat hij slecht werd bediend door zijn medespelers. Bij onze B1 speelde Luut Maarsingh als spelverdeler een goede wedstrijd. Ja, eigenlijk was iedereen goed. Lucas Vos scoorde regelmatig via het blok met slimme balletjes, Loris Vena zag ik via een prachtige serie sprongserves scoren. Stef Hofman en Sjoerd van Assema scoorden via hard geslagen diagonale aanvallen, Simon ter Steege was betrouwbaar op het midden en Mees Huisman en Martijn van der Meijden hadden ook een goede inbreng. Met de setstanden 25-15, 25-15. 25-7 en 25-13 kon na afloop de huldiging in de kantine plaatsvinden (zie foto hieronder)

Jongens B1 heeft maar 1 set (met 21-25) verloren en dat was in september in Ouderkerk. De jongens moeten nu nog 1 wedstrijd op 10 december in Amsterdam tegen US spelen. Dat team heeft op 29 oktober met het hoogste aantal tegenpunten (77) met 4-0 van onze Jongens B1 verloren. Misschien wordt dit nog een wedstrijd met een beetje tegenstand.

Die tegenstand zal er wel na de Kerst komen als Jongen B1 in de Topklasse gaat spelen en dan de sterksten uit de hoofdklasse B van de regio West gaat tegenkomen. In die poule gaan Inter Rijswijk B1, PDK Huizen B1 en VVUtrecht B1 alle 3 met 25 gewonnen sets aan kop.

Andre Triep

Huldiging JB1 als kampioen op 26-11-2022