20220924_130829.jpg

2 oktober 2022

Spaarnestad 2 aan kop in 1e divisie zitvolleybal


Zaterdag 24 september werd de eerste speelronde van de 1e divisie zitvolleybalcompetitie gespeeld in de Kennemer hal in Haarlem. Spaarnestad had de afgelopen twee seizoenen niet voldoende spelers voor een tweede team, maar is sinds dit seizoen weer actief in de 1e divisie. En dat pakte meteen goed uit, want het team wist gelijk de koppositie te pakken.

De 1e divisie zitvolleybal wordt in toernooivorm gespeeld; elke maand vindt er bij één van de deelnemende verenigingen een toernooi plaats, waar alle teams twee of drie wedstrijden spelen. En afgelopen zaterdag was de Kennemer hal dus het toneel voor dit eerste toernooi van de competitie. Tien teams speelden op drie velden hun onderlinge wedstrijden. Een heel stel enthousiaste jongens en meiden van JC3, JB1 en MB5 verzorgden het telwerk en zorgden dat de wedstrijdballen weer snel bij de serveerders kwamen. Super!

Spaarnestad 2 mocht het dit keer opnemen tegen Volley Tilburg 2, VCH uit Hoofddorp en F.D.S. 2 uit Sneek. Andere deelnemende teams waren Avior (Deventer), Gesposs (Oss), Aetos (Arnhem), Zaanstad 2, VAMOS 2 (Mill) en Fortis in Unum (Doorn).

In het Haarlemse team maakten twee spelers hun debuut in de zitvolleybalcompetitie. Jaap Grol en Marcel Koper schuiven sinds dit seizoen mee met de zitvolleyballers en ze lieten zich gelijk van hun beste kant zien. En in het geval van Jaap zelfs van twee beste kanten, want hij slaat net zo makkelijk met links als met rechts. Spaarnestad had in de eerste wedstrijd een flinke kluif aan Volley Tilburg, maar wist met 25-22 en 26-24 toch de volle winst binnen te slepen. De burenstrijd tegen VCH was een stuk minder spannend. Door de goede Haarlemse service en de sterke blokkering kwamen de Hoofddorpers geen moment in de wedstrijd; 25-14, 25-6.

In de slotwedstrijd van de dag tegen F.D.S. leek Spaarnestad af te stevenen op de derde overwinning. Na 25-22 winst in de eerste set stonden (of beter gezegd: zaten) de Haarlemmers in de tweede set lange tijd op een comfortabele voorsprong. Maar door vermoeidheid, verminderde concentratie en een gebrek aan wisselmogelijkheden ging deze set alsnog naar de Friezen: 24-26. In de derde set lukte het Spaarnestad helaas niet om zich te herpakken en daarom ging ook die set naar F.D.S.: 8-15.

Ondanks de nipte nederlaag in de laatste wedstrijd kan Spaarnestad terugkijken op een zeer geslaagd toernooi en vanaf de 1e plaats op de ranglijst (gedeeld met F.D.S.) vol vertrouwen uitzien naar de volgende speelronde. Die is op 29 oktober in Arnhem.

Wil jij ook eens een keer ervaren hoe leuk zitvolleybal is? Je bent van harte welkom om vrijblijvend een keer te komen meetrainen op maandagavond in de Kennemer hal. We zoeken nog een paar spelers, zowel voor het 2e als voor het 1e team. Wil je eerst meer weten? Stuur dan even een mailtje naar zitvolleybal@vcspaarnestad.nl of spreek een van ons aan.