minikamp.jpg

19 juni 2022

Minikamp 2022 overweldigend succes


Na twee jaar afwezigheid was het eindelijk weer zo ver: het minikamp! Het evenement waarmee de mini’s het seizoen afsluiten en de zomer inluiden. En zomers was het! We hebben fantastisch weer gehad gedurende het hele weekend van 11 en 12 juni. In totaal hebben 55 mini’s een supertijd gehad samen met de 20 begeleiders.

Op zaterdag werden de kinderen gebracht bij de Corverhal in Zandvoort. Hun slaapspullen werden in een busje gegooid, waarna ze de sporthal ingingen om te beginnen met de eerste activiteit: de negenkamp. Dit werd met luid enthousiasme onthaald! De spellen waren zo gekozen dat er voldoende afwisseling was tussen actief en rustig, denken en doen. Na de lunchpauze werd de zaal veranderd in een grotere arena met drie spellen: bunkertrefbal, paaltjesvoetbal en twister XXL. Tot slot werd de hele zaal gebruikt om een grote trefbalwedstrijd te houden tussen de begeleiding en de mini’s.

’s Middags op het scoutingterrein hebben de mini’s hun slaapplekken geïnstalleerd, het terrein verkend en vrij gespeeld. Vanwege het heerlijke weer was het avondeten (patat met broodjes knakworst) buiten en de daaropvolgende quiz natuurlijk ook. Na de quiz werd het kampvuur aangemaakt en zagen we dieren door het duingebied lopen. De kinderen gingen met hun team en een begeleider het duingebied in om alle dieren te vinden. Hoe? Door goed te luisteren naar de geluiden die gemaakt werden. Elk gevonden dier gaf een letter, waarmee uiteindelijk een woord gemaakt moest worden. Hierna werd er nog genoten van het kampvuur en gingen de groepjes mini’s langzaamaan naar bed. Het was nog lang onrustig in de slaapzalen, maar uiteindelijk vielen ook de oudste mini’s (en de leiding) in slaap.

Zondag werd begonnen met ochtendgymnastiek. Daarmee was iedereen wakker om lekker te ontbijten. Na het ontbijt werd het spel levend stratego in het duingebied gespeeld. Hier genieten de kinderen altijd van! De lunch zorgde voor een welkom uitrustmoment, waarna het eindspel begon: de talentenjacht, met strenge doch rechtvaardigde jury. De optredens waren magistraal voorbereid en uitgevoerd door de begeleiding; ondanks dat er één zeer kritisch jurylid was, wilde een groepje mini’s ook een optreden doen. Dat kwam goed uit, omdat na de pauze dit kritische jurylid niet terug was gekomen. Na het optreden van het groepje mini’s bleek waarom: dit jurylid was vermoord! De politie had de hulp van alle mini’s nodig om de moord op te lossen. De kinderen gaven massaal gehoor aan deze oproep. Alle verdachten werden vakkundig aan de tand gevoeld en uiteindelijk werd de echte moordenaar ontmaskerd. Het kamp werd met een lekker koud ijsje afgesloten, waarna de kinderen en de leiding moe maar blij naar huis gingen.

Als organisatie zijn wij trots op onze minitrainers; zij hebben ervoor gezorgd dat het een onvergetelijk kamp is geworden voor onze mini’s. Dus dank jullie wel Sjoerd, Juul, Ella, Loïc, Mirte, Stef, Sanne, Manu, Nienke, Milena en Thijs!

Groeten, de Minikamp organisatie
Dineke, Patricia, Anouk, Remco, Jasper, Jessica, Maarten, Jeroen en Sophie