foto dames 8 nr.3.jpg

17 mei 2022

Dames 8 is kampioen


In de tweede klasse C heeft dames 8 dit seizoen gedomineerd en is op 7 mei kampioen geworden door een 4-0 overwinning op dames 10. Het kampioenschap heeft niet het formele gevolg dat dames 8 promoveert, want de Nevobo heeft de promotie en degradatie dit seizoen buiten werking gesteld. Spaarnestad kan wel een 1e klasse-plaats aanvragen en hopen dat die wordt toegestaan.

Het uit 9 speelsters bestaande team (dat getraind werd door de zeer ervaren Astrid Zwart) heeft maar 6 sets verloren. Het team van 9 speelsters waar mee werd gestart op de eerste wedstrijd op 17 september 2021 bestond uit Linda Janssen-Pinkse en Annelieke Hurkmans (spelverdeling), Sabrina van der Schaaf, Susan Creijghton, Sara Bronkhorst en Ellen van Leeuwen (passer/loper), Maroes Albers-Visser, Linda Rietveld en Anne Burgmeijer (hoofdblokkeerder). De gemiddelde leeftijd van dit team was bij deze wedstrijd 45,1 jaar. Een heel ervaren team dus. Helaas heeft Anne Burgmeier na 4 februari 2022 geen wedstrijd meer mee kunnen doen. En er waren af en toe speelsters afwezig. Daarom heeft Andrea Boerakker die geen officieel lid van het team was, maar wel meetrainde, 2 competitiewedstrijden meegespeeld.

Dames 10 is het enige team dat meer dan 1 set tegen dames 8 heeft gewonnen. Dat is redelijk in het begin van de competitie geweest. Op 2 oktober 2021 won dames 8 met 3-2 met een vijfde set met 16-14. Op 7 mei was dames 10 (dat een gemiddelde leeftijd heeft van 20,8 jaar en dus bijna 1 generatie jonger is.) In de wedstrijd op 7 mei ontbrak Sabrina van der Schaaf, die dus niet tegen haar vader (Arie-Jan van der Schaaf was coach van dames 10 op die dag) heeft kunnen spelen. Dames 10 miste ook speelsters en had daarvoor Neeltje Blankenstein (uit dames 12) en Willemijn Baptist (uit meisjes A2) als invalsters

Dames 8 was dus meestal oppermachtig en heeft tegen de onderste teams 2 maal de tegenstander 2 sets onder de 10 gehouden en 3 maal 1 set de tegenstander onder de 10 gehouden.

Dames 8 is in dit poule vrijwel het enige team dat de hele competitie uitgespeeld heeft en nu nog 1 wedstrijd hoopt te spelen op vrijdag 20 mei bij VV Jonas in Beverwijk. Een prachtige prestatie dus van dit ervaren team.

Bijgaand 3 foto’s van dames 8: een foto gemaakt dagen voor de wedstrijd op 7 mei, een gemaakt bij het begin van de wedstrijd op 7 mei en natuurlijk de kampioensfoto na de wedstrijd.

foto dames 8 nr.2

foto dames 8 nr.1

Andre Triep